Blogger Templates

Thursday, 20 September 2012

thanks to those..


thanks to those who hated me
they made me a stronger person.

thanks to those who loved me
they made my heart bigger

thanks to those who were worried bout me
they made me know that they actually cared

thanks to those who left me
they made me realize that nothing lasts forever

thanks to those who entered my life
they made me who i am today

I just want to thanks everyONE.

Good evening. :) 

Monday, 10 September 2012

being a couple is great!


being a couple is great.  but always remember that a relationship is made up for two *individuals* who have their own wants and needs. both inside and outside of the relationship. it's critical that both invest in the relationship, but maintaining their own personal wants and interests is just an important.

it;s not 'compromise' when you sacrifice what you want for you. it's called self-sacrifice. which leads to resentment and a sense of being unfulfilled in the long run.

#the prob with women is men#

Sunday, 2 September 2012

soalan vs jawapan.

soalan:

bila nak kahwin? 
..............................................................................
jawapan saya:

bila ada lelaki yang berani jumpa wali saya (abah)

thanks.

Tuesday, 28 August 2012

kering kontang at workplace


assalamualaikum peeps. sihat? alhamdulillah.. :)

dalam seminggu dua nie, kat office kite telah bertebaran dengan artis-artis yang pakai tudung dan berkaca mata hitam besar.. (pakaian ala-ala nak pegi pengkebumian gitew..haha ) gurau je, kat office sekarang telah diserang penyakit sakit mata. jenis yang berjangkit-jangkit tue kan? segala manager staff kena sakit mata. nasib baik saya tak kena. antibodi kuat atau dulu masa form5 dah memang kena. so takkan kena lagi la. orang kata macam demam campak la. sekali naik je seumur hidup. entah betol entah tidak teori cik suri nie. haha..

pagi tadi masa kuar rumah sampai office bukan main bersemangat taw. yerlaaa datang nak buat kerja, sekali datang, manager dengan exec sorang  pegi meeting dekat anglers, pulau indah.. pastu kerja pon takde.. bosan..tetiba down.. memang down arr kalo dok atas kerusi mengadap lappy dan takde kerja yang hendak dilakukan. pedih hati sakit mata kepala sebab dok melangut jer takde buat pape. bukan laaa rajin sangat tapi kalo datang office haram satu kerja pon takde. memang soSIAL laaaa

kat depan dataran MBSA nie pulak mereka tengah mengadakan Rumah Terbuka MBSA.. dumdamdumdam bunga api, mercun dan lagu raya berkumandang..ceeewaaaah bukan nak ajak sekali. kedekut ilewwwww.. tapi hari nie cuaca sangat berangin, sejuk, dan  nyaman. so kiranya kalo nak marah boleh calm down lagi la sebab ada cover..hihi..



k.lahhh nak out dulu..updating my blog while takde kerja nak dibuat..nak lunch pon lambat lagi. nak mengular sensorang takut pulak.. #aptbh.. take gud care peeps..daaaaa. :))

Sunday, 26 August 2012

Dear girls..


Dear girls, I know some of you guys compare yourselves to other girls, wishing you were photogenic like them, wishing you could look pretty without trying like them, wishing you had facial features like them, wishing you had physical features like them, & then you look in the mirror & say 'Why do I look like this & not like that.' Well, let me tell you this. Don't try to be like them, be like yourself. I can promise you, there is a guy out there right now who thinks you are beautiful exactly the way you are, & thinks you're prettier than the girls you compare yourselves to. Don't change a damn thing about yourself. You're perfect. 


Sincerely,
suri che abdul wahab

Thursday, 23 August 2012

takde kes..takde masalah..


hye guys..assalamualaikum.. ;)

hippp.hippppp hureyyyyy.. lompat-lompat guling-guling macam sewel. takde keja takde masalah tapi nak menaip jugak..bosan giler kat office nie. habuk pon tarak mau masuk ini office. bosan dowh. senyap sunyi macam kena serang dek garuda..

ehhh kejap! lupa pulaks!! Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin kepada mama abah adik2, family, sedara, bakal sedara, kawan lama, kawan baru, kawan sekolah, kawan universiti, musuh..no! tiada maaf bagi musuh..seriously k. cepat sungguh masa berputar, dah masuk raya ke enam pun.. dan aku baru dua hari masuk kerja lepas cuti hampir 6hari.. kadang-kadang nak cakap jugak, betol la kata kawan-kawan, makin lama makin besar nie raya dah takde feel. dah tak best lagi. lagipon raya tahun nie duk kat umah nak beraya umah tok sebelah ma jer. sebelah abah ayah and mek dah takde..sedih sangat. dulu pas semayang raya biasanya terus ke rumah tok abah..tapi skang ke rumah tok ma jerla..lagi pon dekat je, depan rumah. hehe..

lepas cuti, masuk kerja balik. haram sekor habuk pun takde. manager sume cuti lagi sampai ke tarikh yang tak tahu. kalo tak masuk pon takpe. meluat aku tengok. (ini serious k) masuk kerja pulak ade la geng2 cabuk macam aku jer. ikut hati nak jer berambus weh, tapi toleh sebab punch out kol5.30. alahaaaiiii nerakak sungguh..gilak jadinya nak tunggu petang tapi takde keja. bosan dowh..

semalam pakwe kite cuti lagi. so alah ke petang sempatlaaa jugak die datang merewang-rewang kat sini..pastu g uhsa cincin.. cincin ape?. cincicn sesaja sesuka hati. ermmm banyak design cantik-cantik dan comel-comel..cute sangat sampai keluar tanpa bawak pape..ehehehe...singkatan nya cuci mata.. haha..

aku harap cepatlah masa berlalu kerana aku sudah bosan berpraktikal nie..k guys, take care..nanti japg ade masa sambung mengarut carut balik..hehe.. bye

payphone..just love this song..


I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

Yeah, I, I know it's hard to remember,
The people we used to be...
It's even harder to picture,
That you're not here next to me.

You say it's too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
All those fairy tales are full of it.
 One more fucking love song, I'll be sick.
One more stupid love song, I'll be sick

Oh, you turned your back on tomorrow
'Cause you forgot yesterday.
I gave you my love to borrow,
But you just gave it away.

You can't expect me to be fine,
I don't expect you to care
I know I've said it before,
But all of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
All those fairy tales are full of it.
One more fucking love song, I'll be sick.
One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone


Yeah, Yeah, Now baby don't hang up,
So I can tell you what you need to know,
Baby I'm begging you just please don't go,
So I can tell you what you need to know

Man, fuck that shit
I'll be out spending all this money
While you're sitting round wondering
Why it wasn't you who came up from nothing,
Made it from the bottom
Now when you see me I'm stunning,
And all of my cars start with a push of a button

Telling me the chances I blew up
Or whatever you call it,
Switch the number to my phone
So you never could call it,
Don't need my name on my shirt,
You can tell it I'm ballin.

Swish, what a shame could have got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could have saw but sad to say it's over for.
Phantom pulled up valet open doors
Wiz like go away, got what you was looking for
Now it's me who they want, so you can go and take
That little piece of shit with you.

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
All those fairy tales are full of it.
One more fucking love song, I'll be sick.
One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone...

Wednesday, 22 August 2012

happy anniversary





We fit together so well...it's like pieces of a puzzle
 the way your hand fits the curve of my hip and 
the way my head rests on your shoulder
the way our hands just melt into one
and the way I feel complete when I'm with you
like the picture's finally completed and
I'll never have to wonder what I'm missing




Happy two year anniversary sayang. #muchLove

Tuesday, 14 August 2012

what's your number?


hi guys..Assalamualaikum and very good afternoon. I feel so blues today. #malas and #sleepyhead. okehh let's back tot the title. what's your number? first? second? third? scandalicious? one in a million? #sigh#

my 2cent opinion. why would you ( girls ) ever choose to settle down to be someone's second option? there is so much greatness inside of you girls that if someone isn't willing to devote their all to you, you should never let them take advantage of them by giving them your all. when we choose to allow love to blossom in our lives, be sure to pick the flower that will be there in both the sunshine and in the rain. someone who isn't dedicated to being with you through it all, and who would even make an attempt to give someone else the love you deserve, doesn't deserve you. 

Lastly, think smart stay true girls. much love.

(entry dikala menunggu masa nak pulang rumah :p )





Sunday, 12 August 2012

LOGBOOK


heeeeeeee salam guys. 

ada satu lagi alkisah nak cerita. Logbook praktikal sume dan sign oleh my manager. pffttt. Masa first time masuk praktikal konon-kononnya seminggu sekali logbook kena sign and cop. setiap hari jumaat. korang tau tak logbook aku dah 3kali kena reject oleh manager aku. diakui dan aku mengaku memang aku malas giler nak menyiapkan dan menulis segala bagai yang tasks yang aku buat sepanjang praktikal. pendek kata aku buat cincai jerla. yerlah ingatkan untuk kite sendiri je. macam koleksi peribadi. lulz. lepas kali ke-4 hantar then tengok sume dah sign. phewwww..lega. alhamdulillah :)

next day, kena buat lagi baik.. bye guys. muaaacccchhxxxx xoxo!

air versus minyak


assalamualaikum..

gud morning and have a nice day friends. :) Apa bikin harinie? sihat? hurmmm pepagi yang 'monday blues'. kadang-kadang bosan pon ade bila buat praktikal nie. maklumla kerja tanpa gaji. dah la kena bangun seawal 6pagi. belum kol& dah gerak pegi office, padahal office dekat je dengan rumah. nie sume gara-gara nak elak stuck dalam jam damn. :p kol7.30 dah sampai office padahal office bukak kol8. alaaaahai rajin sangat-sangat.. kalau official kerja nie, confirm dah dapat Anugerah Pekerja Datang Awal.. huhuhuhu.. 
(straight face :| ) 

okehh back to the title. air vs minyak. korang sume tau kan air takkan pernah tercampur atau boleh larut dalam minyak? macam mana try skalipun, minyak tetap terapung dilapisan atas sekali. kalau minyak banyak, meliputila sekalian lapisan air tersebut.

macam orang jugakla. kadang-kadang kami, kami, kami dan kami rasa bahawa kami tak layak berkawan dengan anda. iyelaaaah kami, kami, kami dan kami nie tak bertuah, sekaya, ada kerjaya yang bagus macam awak tue. kalau awak ada kawan-kawan ramai yang seLEVEL dengan awak tue mesti awak takkan keluar melepak dengan kami, kami, kami dan kami nie kan? awak minyak, kami kami dan kami nie air.. kat bawah je selalu. takpelaaa walau camne pon kami seronok berkawan dan kenal awak. semoga perhubungan kawan nie kekal sampai akhir hayat. Barakallah. :(

ok la friends, back to work. see you tomorrow :) kalo sempat and rajin mengupdate laaa.. bye. selamat berpuasa.. 






Friday, 10 August 2012

matahari terbit


drifttttttttttttt................



 faaar awaaaaay froooooom homeeeeee with the sweetiest guardians ;)



bye guys.

Thursday, 9 August 2012

tertinggal diufuk hati

Good morning to all my lovely friends. :) 

Allahamdulillah.. In the name of Allah. The Most gracious, Most merciful still breathing. Sedar tak sedar dah masuk hari ke-21  umat Islam berpuasa. So korang camne? dah tuang? saya pun sudah.. :p hehehe.. Takde la terasa perbezaan sangat bulan puasa atau bulan sebelum and selepasnya, yang bezanya balik awal dari hari biasa sahaja. awal setengah jam je ( sambil senyum-sengih kelat) (-______-) Dan hari nie jugak genaplah sebulan sehari saya menjalani latihan industri di Tourism Selangor.

berenti sekejap baca paper..hehe.. k sambung balik ----> bunyi macam gempak debommm je tajuk entri. ufuk?? hati?? ape yang tertinggal??? perasaan? luahan? campuran rasa yang macam koktel?

ahhh tertangguh sejam pulak dah gara-gara kerja..hihi okies curik masa lagi updating blog. ape yang tertinggal dilubuk hati? when words leave off. yeeeaah that it. perempuan macam kite-kite nie la kan, banyak benda sebenarnya nak cakap kat orang laki. tapi kadang-kadang tak cakap bukan sebab tak nak cakap atau tak nak bagitau, tetapi benda yang digaduhkan atau diberitahu adalah benda yang sama je setiap masa.

Lepas tue buat-buat masam muka sebab malas nak melayan. kita pulak yang kena 'awak nie kenapa asyik masam je' ' awak nie kenapa asyik nak marah je' jangan harap laaaa mereka (lelaki-lelaki ini) nak dengar elok-elok pe yang kite tak suka. kalau kita bagitau maknanya gaduh lagi la sebab benda sama. kesimpulannya kita dikatakan 'berleter' phuiiiiiiiii. hahahaha.

kang saya berleter panjang-panjang kang laki larikkkkk pulak. haaaa camno nok jawab? hahahaha. lastly, left unsaid. hurmmm begitulah cerita diufuk neh. banyak lagi nak cerita tapi masa pulak tak mengizinkan. iyerlaaaah, kat office jugak nak updating belog nie. leisure time kat memane takde pulak menggatal nak hupdate belog khennnn? 

k. guys, back to work, bye. have a nice day ahead. muaaaaaaccccxsss. peace yawwww. sambil tangan angkat dua jari..lulz

-no laws were broken-


Thursday, 26 July 2012

someone you love

Sometimes, when people decide to leave you for good
 you have to let them. 
No matter how much you don't want them to.
There are some things that are far beyond our control.
Even if you have the strength to fight for them,
you have to accept the cold harsh truth -
-the people that you can't live without, can live without you-





you changed you left, and you're gone
I'm still the same and I'm still holding on




Wednesday, 25 July 2012

just keeping it real


I'm
 only me.
That is all I can be.
No more, no less, don't second guess.
I love, I live, I laugh, I cry.
Some days I'm funny. Others  I'm not.
Sometimes I'm in overdrive and I can't stop.
You may not like me.
but that's okay because this is me and how I'll stay.



I'd like to wish happy fasting to all my Muslim friends
and I hope your Ramadhan will be a fruitful one. :)

Thursday, 14 June 2012

never underestimate people. can you?

hi..what a very very good morning peeps.

ape bikin? tengok #EURO2012 laaa tue kan? hehe.. asal sign in facebook jer sume status update pasal EURO2012..asal sign in twitter pon dok sembang pasal bola.. after all, ada jugak yang dok merungut, menyampah, bosan sebab hari-hari kena ngadap status pasal bola dari makwe and pakwe peminat bola.

heeeeeyy babes! it's EURO season. No need to whinnying how your TL or WALL were flooded with football tweets and comments. Except if you are living in Pluto. :P

okies.. memalam buta adelaaa sekor mamat neh betol-betol spoiled mood aku..nak makan apejadah tah..  dah la badan macam ular sawa bilbao. ade hati eh nak buat friendly pastu nak condemn aku pulak? #eh. sekali kena fire taw pulak delete komen. padan muka. buweeeek! tak payah kebulur nak komen kat wall aku, nasib baik kau kawan kepada kawan aku je. kalo tak dah lama aku unfriend ko..taw tak?

dah nak dekat exam nie banyak pulak benda menyakitkan hati aku. bangun pagi, tengahari, petang, malam pon ade orang suka buat aku sakit hati. kite sume dah besar, bila lagi nak belajar menghargai, menghormati perasaan orang sekeliling kita? takkan bila dah semua orang tinggalkan kite. time tue baru kita nak menyesal?aku tak mungkin faham kau, kau tak mungkin faham aku. semua orang tak mungkin faham orang lain. tapi cuba la berkeperibadian elok, respect, terima pendapat orang. tue jelaa.. penat la pulak taip panjang-panjang. tido dulu laaaa.. 

k.bai


'never regret. if it's good, it's wonderful. if it's bad, it's experience'.



Wednesday, 13 June 2012

mood swings

Hi peeps..
 
this is just an expression. So I have a BF and we have dated for a little more than a year now. Somehow, at this point in the relationship, I sometimes get this feeling like I just want to be alone or, to be more specific, I just don't want to be in a relationship anymore.

Don't get me wrong, I love him very much and there is nobody else in the way. I just don't know why I've been getting this feeling lately, but whenever it comes to me, I would get these mixed emotions. Sometimes it feels more like relief but other times I feel sad and like I'm being cruel toward my BF. Other times I'm just myself - happy - and I would miss him.

Have you guys ever had this feeling while you're dating dating? Am I just thinking too much or is this some type of relationship depression?    

have a wonderful tick tock wednesday. :)


Sunday, 10 June 2012

truer than true

'are you OK'


people ask this all the time, but what if I actually answered with No? people always ask me this, but if I told you how really I felt. would you even do anything about it? No, right? you're just going to be 'owhh..' because that's what everyone does. it's so much easier just telling everyone i'm tired than having to explain to them something they don't care about T_T


>  away  <

Saturday, 9 June 2012

i hate when my sink is full


because when it is full, everything in it is dirty.
and when everything in my sink is dirty,
that means someone needs to clean it all.
and the one someone who lives is lazy
and would prefer finishing 'The Blind Assassin'
to cleaning dishes.

and i am not even enjoying
'The Blind Assassin' very much.
sci-fi subplots are not very entertaining.

bye!

Friday, 8 June 2012

dari kaca mata makwe #pffttt

kalau lelaki kacak pendiam
perempuan akan cakap 'wow! cool giler'
kalau lelaki tak kacak pendiam
perempuan akan cakap 'elehh! perasan bagus'

kalau lelaki kacak buat jahat
perempuan akan cakap 'nobody's perfect'
kalau lelaki tak kacak buat jahat
perempuan akan cakap 'memang! dahla muka macam longkang'

kalau lelaki kacak menolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap 'wah macho! macam hero filem'
kalau lelaki tak kacak menolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap 'ahh entah-entah kawan dia'

kalau lelaki kacak dapat awek cun
perempuan akan cakap 'amboiii sepadan sangat'
kalau lelaki tak kacak dapat awek cun
perempuan akan cakap 'sah-sah kena bomoh laateewww'

kalau lelaki kacak ditinggalkan kekasih
perempuan akan cakap 'i give you my shoulder'
kalau lelaki tak kacak ditinggalkan kekasih
perempuan akan cakap 'patutla, tgk saja luarannya'

kalau lelaki kacak suka binatang
perempuan akan cakap 'perasaan halus penuh kasih sayang'
kalau lelaki tak kacak suka binatang
perempuan akan cakap 'dah sesama makhluk memangla kena sayang'

kalau lelaki kacak bawak BMW
perempuan akan cakap 'jack! perfect luar dalam'
kalau lelaki tak kacak bawak BMW
perempuan akan cakap 'bang, bos nyer mana?'

kalau lelaki kacak tak mahu bergambar
perempuan akan cakap 'pasti tak mahu gambarnya tersebar'
kalau lelaki tak kacak tak mahu bergambar
perempuan akan cakap 'tak sanggup aku tengok hasilnya'

kalau lelaki kacak menuang air ke dalam gelas
perempuan akan cakap 'ini baru namanya gentleman'
kalau lelaki tak kacak menuang air ke dalam gelas
perempuan akan cakap 'ahh naluri helpful memang begitu'

Thursday, 7 June 2012

Assalamualaikum WBT.. hye hensems and beautifuls?

korang watpe? sehat? sakit? aku baru abes keja..(part time jer pun.. :) dapat le 4-50sen dari dok sesaje kan? bile dah keja nie automatically jadual tido aku kembali tersusun rapi. kol10 tido, 630am dah jaga. gembira jugak tak macam dok hostel. semua keeelaaaaaaaut. ape macam bikin tah, tension! skang cuaca asyek hujan jer kan petang? syiook jugak,,takde la macam cacing kepanasan sangat. tapi kat kedah laa hujan. kat negeri laen aku tak amek port sangat. he3.. pejam celik pejam celik, kite sudah berada di pertengahan tahun 2012. Cepat sungguh masa berlalu, padahal baru terasa semalam berada di Melaka and Negeri Sembilan dimalam tahun baru. 0ooo watpe tah kat sana. hu3. pegi cari geng 'Jantan tak guna' hahahaaa..

pastukan..pastukan.. #eh aku baru perasan aku hanya update blog diawal dan akhir bulan. Tiap-tiap bulan memang cenggitu.. baru perasan noks. teheheheeeee. :D errrrmmm banyak sungguh rencana di bulan June nie. Dengan lambakan wed invitations la.. (syioooklaaa dorang kawen da) tapi kompem aku tak pegi lagipun tengah exam kan? camna nak cabut ke hulu ke hilir. Lepas exam mau cabut pegi Japan. terasa sangat excited takut, segala macam ade la. mau kirim barang ke? boleh! tapi kirim mulut sekali dengan wang okies? hihi. itu semua untuk bulan 6..

Lepas tue lagi bulan 7 dah start praktikal. Aku dah lama cuak kalo pikir pasal praktikal nie. aku nie dah la jenis blurrrr terok. Orang cakap skali, aku dok ternganga lagi kureng fahem..hu3.. Sakit kepala dok pikir sal praktikal, dah la jatuh dalam bulan posa..jenuh plak dok fikir nanti raya camne? Aku nak balik camne? ade ke tiket bas? keretapi? flight? kalo tak balik memang aku sedey giler nie. Sanggup ke aku jadi macam perantau? pas satu-satu aku dok pikir.. stress sangat aiiiihh.

takpelaa..malas dah aku nak pikir. just go with the flow. tetibe takde mood. 
take good care. baaaaaii

Tuesday, 8 May 2012

nothing goes right. why?

If you dress nicely, he says you're a snob.
If you dress sexy, he says you're a slut.
If you argue with him, he says you're stubborn.
If you're quiet, he says you're stupid.
If you call him, he says you're needy and clingy.
If he calls you, he says you should be grateful.
If you don't love him, he'll try to win you.
If you love him, he'll leave you.
If you don't f*** him, he'll say you don't love him.
If you do, he'll say you're easy.
If you tell him your problems, he'll say you're irritating.
If you don't , he'll say you don't trust him.
If you lecture him, he'll say you're bitchy.
If he lectures you, it's because he "cares".
If you break a promise, you can't be trusted.
If he breaks it, he had to.
If you cheat, he'll expect it to be over.
If he cheats, he expects to be given another chance either way.


what else?

Thursday, 26 April 2012

a special gift that Allah give to me.

my dear mama..
I wish you happy birthday
I loved you yesterday, I love you tomorrow and everyday.
You were there for me my first day of school
To hold my hand and give me courage to go.
You listened to me when I needed to talk
You talked to me when I needed to listen. 
You let me grow and learn from my own mistakes
You never left my side when I was feeling down
I knew you would be there to pick me up.
I wish there was a way I could repay all the things you have done for me
but there's nothing great enough to repay the greatest mom of all. ;( 27 April 1967..






Tidak dilupakan, my youngest brother.si buncettt berat 1tan! 27 April 1997.
 Berkongsi tarikh lahir, tahun saja yang tak sama. 


I love you till Jannah. :)

Monday, 23 April 2012

perempuan itu..

perempuan itu bukan BANK
jika hendak ape main order saje
bile dah dapat usahkan berterima kasih
senyum jauh sekali

perempuan itu bukan macam KASUT

setiap hari kau nak tukar pakai

perempuan itu bukan macam TUNGGUL

kau datang bila kau memerlukan
dan diam bile kau rase dia tak berguna

perempuan itu bukan macam MIKROFON

yang kau sesuka hati nak tengking 
arah ke sana ke mari

perempuan itu bukan garang macam HARIMAU

adakalanya manjanya memerlukan perhatian dan belaian
maklumla semua makhluk berperasaan

perempuan itu bukan macam CHEWING GUM
bile manis kau kunyah-kunyah
bila hilang manis die kau tuiiiihhh tuiiiiih dia
macam tue je

perempuan itu bukan kerjanya jadi BADUT

kerja untuk menghiburkan kau saja
sambil kau ketawakan dia

sedangkan apa yang dia buat semua

semata-mata kerana kau. tapi?
tapi ape balasan kau terhadap perempuan?

perempuan yang bakal menjadi isteri dan ibu untuk
anak-anak kau kelak. andai tak mampu memberikan senyuman
sekurang-kurangnya janganla jadi penyebab untuk perempuan
menitiskan airmata.


honesty is the best policy and is critical in any relationship
: Approved : 

Tuesday, 17 April 2012

..malacca road trip..


am i gorgeous? 

are you sure??

seriously???

haaaaaa..xpayah tipu.. orang nak cite pasal road trip laaaa.. :P


SYNTAXX ERROR!! maknanya sila 'page down' haha
*
*
*
*

kami pegi melaka sehari saje, dari kuala lumpur ke melaka xder la jauh sangat dalam
sejam lebih jer..tapi xsempat amek gambar masa dalam perjalanan..
kenapa?? ape lagi tertido kroohhhhh..krooooohh laaaa..hehehe


jom layan piccas from malacca.

MALACCA WORLD HERITAGE SITES



here we are at  JONGKER WALK.


restoran FAMOSA chicken rice ball.
siyes nampak sedap sebab orang dok Q punyelaa panjang..
teringin nak rase tapi tak halal okehhh?? hehe



bagus-bagus tourists yang datang sini..
sume beratur leklok jer mane der rebut2,,


#tapi seriously penat, panas giler kot.. sebab jalan banyak and panjang ke hujung nun#

jalan hang jebat
jalan hang tuah
jalan hang lekir
jalan hang lekiu
jalan hang kasturi?? aikk ade ke?? macam xder jer..hahaha..


*
*
*
*
*
layan gambar lagi.. :P


amek gambar jer pon..sekali kena tegur xbulih amek gambar..
cian kat kami2 kan?? hhehe




jambatan Chan Koon Cheng.
the bridge was built in 1908..kukuh and telah dibaikpulih :)



yeahhh the church of St Francis Xavier seen in this photo has developed
a lean over the years as the foundations are slowly sinking.




yeahhhh here i am. :)

penat giler jenjalan..dahlaaa pakai heel lagi segala..
sabar jer laa..merungut kang xpasal kena cepuk kat dahi.. :P






waaaaaaah kaki kite panjang lerrrrrrr...




add me as a friend..
sesape yang berkenan add laa yer :)



 oldies.. pakcik yazid aka pakya and uncle amat :P



haaaa xpayah nak ngorat, kena lempang kat laki saya baru jadi lempeng kang!


ini view dari puncak bukit..atas bukit sejuk laa sebab berangin sangat..
korang taw x ape yang korang tengok? itu laa selat melaka :P




kucing yang jinak lagi shomellllllll.
+
+
+
+
+


seems like en.amat sangat berminat menjadi pemuzik jalanan? kih3
what a music! owwwwwhsem

#
#
#

setiap yang berlaku ada kebaikannya
harus pejamkan mata dan cuba apa sajaaa..
+ okeh nyanyi ikut najwa latip+




Menara taming sari :)
nice view from the top.
 +
+
+

Hard Rock Cafe Melaka
+
+
+


alih-alihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh?
ended up here, kami lunch dekat Hard Rock Cafe KL
fuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh!!



this is so yummmmmmmmy like heaven!
must try guys. :P kasi jeles seketttt..hik3






okeeeh abessss suda..
thanks rocks and sweets for viewing. :D
just a short entry. :)


...the end...

LOVE|LIFE|DESTINY|PRAY



It could be said that memory makes us who we are. 
Memories give us our sense of time and place, 
can reduce us to tears or bring about a smile.

s.o.o.t.h.e m.y h.e.a.r.t

This night has opened my eyes. Easy to say than do. Easy to write than do! Then, I am still awake for no reason. Migraine, why you no get lost from my life? you too fever and flu! syuuuuuuuhhhhh T_T

After all,  I have found new love, like i've never known before. I find myself waiting for you, in desperation and in hope. You have told me you love me, and it's hard for me to say. Our love is new, but i do love you. If I fall in too deep, i'll find myself in weep. You are my life, my soul and my passion, every waking moment I wish you here to embrace me. So please, if I tell you I love you, promise me I won't get hurt. Because I love you and i'll love you like love has never seen before.


The best things in life are never rationed. 
Friendship, loyalty, love, do not require coupons. 




much love!!!! goodnight peeps.

Thursday, 29 March 2012

R.I.N.D.U



Jari jemari menari laju dihamparan keyboard dipagi sunyi lagi hening ini. Menulis pasal rindu bukanlah bererti rindu. ( ok bohong, saya rindu MNA :P )

Rindu itu terasa bukanlah disaat kesunyian. Rindu itu terasa bukanlah juga apabila memerlukan. Rindu itu terasa bukan juga kerana perlukan apa-apa. Tetapi rindu itu hadir kerana perasaan sayang dan kasih kepada seseorang. Perhatian bukanlah kerana perlukan 'perhatian'. Because caring is loving. Andai tak mampu untuk mendengar walaupun secebis untaian kata, mana mungkin kamu mengharapkan orang lain memahami kamu? 

 Dulu terasa cinta itu hadir apabila saling memerlukan. Tapi dengan peredaran detik dari minggu ke bulan sehingga ke tahun, it has changed. Honesty is love. Yeah, bilamana cinta itu palsu andai penipuan menjadi dindingnya.  Kejujuran menjadikan perasaan ini semakin menghargai pasangan. Kejujuran menguatkan perasaan yang tersedia tersimpul. 

Bila terlalu menyayangi pasangan, bukanla peluang pertama atau kedua yang dipertaruhkan andai tercetusnya khilaf. Tetapi, mengharapkan agar pasangan berubah..bukanlah menjadi yang terbaik mahupun yang sempurna. Cukupla sekadar jujur dalam melontarkan kata-kata, saling menjaga maruah walaupun dimana jua, seberapa jauh jarak yang memisahkan. 

Mengharapkan hanya sebelah pihak berkelakuan jujur, menjaga diri, tidak curang bukanlah cara yang terbaik dalam sesuatu perhubungan. Keadaan ini membuatkan hubungan tidak kemana ibarat retak menunggu belah. Simbiosis. Saling melengkapi antara satu sama lain dengan ikhlas dan percaya.

have a good day ahead peeps.

Monday, 5 March 2012

bisik hati '♥ ♥♥♥♥ ♥♥♥'


dia tidak indah dimata
tatkala jauh sentap hati tak keruan

dia tidak menggentarkan batin
tapi dia sentiasa membuat jiwa bergelora

dia tidak selalu ada disisi
tapi dia selalu bernafas dihati kecil ini
sentiasa..




credit to: OR2

Thursday, 1 March 2012

KELANTAN DARUL NAIM


Di negeri miskin itulah,
Jual beli dihentikan bila azan berkumandang..

Di negeri miskin itulah,
Selebriti wanita popular tanah air bertudung ayu..

Di negeri miskin itulah,
Berebut ibu ayah mendaftar anak di Maahad Tahfiz Sains..

Di negeri miskin itulah,
Diperkenalkan sistem gadaian Islam Ar-Rahnu menolak riba..

Di negeri miskin itulah,
Kerja 5 hari seminggu mula berkuatkuasa..

Di negeri miskin itulah,
Hari Jumaat dijadikan hari menuntut ilmu agama..

Di negeri miskin itulah,
Cuti bersalin mula ditambah dari 40 ke 60 hari..

Di negeri miskin itulah,
Elaun Menteri Besar dipotong utk Tabung Serambi Mekah..

Di negeri miskin itulah,
Amalan memberi cenderamata kpd pemimpin dihentikan..

Di negeri miskin itulah,
Waktu bekerja pd bulan Ramadhan dipendekkan..

Di negeri miskin itulah,
Iddah diberikan khusus kpd kakitangan wanita yg kematian suami..

Di negeri miskin itulah,
Tak mungkin sekali kelihatan pawagam dan tempat hiburan..

Di negeri miskin itulah,
Papan tanda cara menjaga aurat ditayangkan..

Di negeri miskin itulah,
Peringatan waktu solat di sepanjang jalan..

Di negeri miskin itulah,
Ramai org mengenal mula mengenal tuhan..

Di negeri miskin itulah,
Lahirnya tokoh2 islam terkenal..

Di negeri miskin itulah juga,
Saya dilahirkan dan dibesarkan..

I kelate
I tokguru
I kelate darul naim 

Nukilan: Ustaz Mohd Solehi Ali
               Graduan Anok Kelate UKM
               Bekas Timb. Presiden PERDANA UKM




'sometimes people don't want to hear the truth 
because they don't want their illusions destroyed'  

 

Tuesday, 28 February 2012

how well do you really know me?

Assalamualaikum. :D

Hi guys, readers, beautys and hensomes. ( eceeeh bajet glemer.hahaha)  How are you? Hope doing well. Lama sangat tak update blog nie, almost 2months jugak la. Bukan malas, kekadang wifi lembab laa, busy dengan kelas laa. Nak jenguk fb pon dah rasa tak lalu. Aku rasa cukup laa 4tahun jadi hamba mukabuku, takde faedah. Biar laa mereka sahaja yang jadi pengguna setia mukabuku.  Just being silent reader and browsing kalo rase ade mood. Tue pon kejap je.  Dah bersawang kerawang bagai blog nie haaaa..meh nak clearkan sket.. kih3.

 Lately, cuaca sangat la tidak mengizinkan di UUM SINTOK tersayang nie. Mungkin negeri-negeri laen pon sama kowt.. Siang cuaca panas terik, seram nak jalan keluar. Tambah-tambah semesta nie aku dari DKG2/1 bergegas ke DP A.2 kat COLGIS. Pastu petang pulak asyik hujan dengan lebatnya. Dalam konteks Geografi ‘hujan perolakan’. Hehe.  Nak buat outdoor activities pon sangatla tidak syiooook. Semesta nie aku dah sem 6. Dulu masa abah datang hantar ke UUM masa July 2009, terasa ya ampun 3tahun. Lamanya 3tahun, mampu ke bertahan? (maklum laaa dulu malas dah nak belajar :P) tup-tup pejam celik, tido, bangun, makan.. dah masuk tahun tiga dah. Cepatnya masa berlalu.. dari umur 20, sekarang dah......... otw 23. J ohsemm nyer aku..haha


Dulu masa kecik ke zaman remaja.. (haha bajet sekarang nie macam tua sangat laaa..) tak payah dok laju-laju nak fikir pasal duit, makanan, pakaian, nak pergi mana, buat ape. Sume macam best je. Kawan-kawan sekeliling sangatla memahami. Tapi bile dah besar, takde la besar.. melepasi alam university selama tiga tahun nie dah cukup banyak mengajar aku pasal kehidupan. Yeeaah so true. Banyak sangat yang dikutip. Terlalu banyak yang melekat dijiwa dan sangatlah terkesan. Dulu pendapat dan prinsip ‘sayang dan cinta hanyala pada yang satu’ but now everything has changed. Sesiapa sahaja mampu memiliki cinta dan sayang kerana cinta sayang bukan laa satu bentuk jaminan yang pasti.  Dulu masa sekolah menengah, nak makan ape, nak beli pakai ape. Sume mintak kat mak, hulur tangan kompem dapat. Sekarang pon mintak lagi sebenarnya. Tapi sekali bila masuk duit PTPTN, nak guna pun sayang. (alasan: takut habis katanya students..he3) baru terasa camne susah parents cari duit nak besarkan kite. Even aku pompuan, Ya Allah malu tersangat laa jiwa raga nak mintak duit dari parents. I don’t know why. Hurmmmmm.Kadang-kadang ade orang kata aku nie passive. Did you really know the real me? I guess NO.
  • Mampukah tersenyum disaat hati terluka?
  • Perlukah berkata-kata kalo ape yang nak dikata adalah omong kosong?
  • Haruskah bercerita masalah/problem/sedih/duka kita kat orang kalo feedback adalah negative?Contoh macam kena marah ke? Kena perli sakan ke?
  • Harus ke masuk butik coach kalo duit ade RM10? (peribahasa paling sesuai kowt..hahahhahaa).


Mungkin luaran orang tengok centu, sape tahu kepala otak akal fikiran sedang bersambung lingkaran memikirkan masa depan. Berfikir untuk menjadi seseorang. Bukanla berimpian bermimpi untuk hari esok sebab berangan tanpa usaha bagi aku adalah orang yang gagal. Mana mungkin orang kata aku takde masalah, tak payah serabut-serabut fikir nak buat ape, pergi mane, esok nak jadi ape, lusa mungkin berubah jadi lain. Mane korang tahu. Korang tak tahu pape pon! haaa lagi satu, Kalo orang dok bercerita pasal sesuatu, tambah-tambah benda yang aku tak tahu, tak pernah dengar. Harusla aku diam dan menghormati orang lain. Kekadang aku diam bile aku terasa sangat laa geram, tak suka, nak marah, benci dengan seseorang? Sesuatu? Pendapat? Tapi professional itu harusla dalam melayari proses perhubungan tak kirala samada kawan, rakan, family, kekasih even musuh sekalipun.


I don’t wish to be everything for everyone. Because i am not prefect.  Yang pasti sangat laa tidak berduit, tidak berkerjaya, masih menghabiskan sisa-sisa pembelajaran, masih mengharapkan duit dari parents.  
No job, no car, no house, no money -------à no talk. That’s why me being passive. ‘Maybe’. Down to earth. K

Berkongsi kegembiraan itu harusla bagi aku. Tak payah nak menyusahkan orang lain dengan masalah sakit sedih kita. Mula-mula mungkin orang tumpang sedih, lama-lama mungkin meluat? Sape tahu kan?. yang pasti kena berusaha. berjaya atau gagal bukan dalam tangan kite.

k.laa guys, dah kelewatan ketiduran sangat nie. mintak diri nak berkelana ditilam empuk bertemankan bantal mucyuk kesayangan aku. lagi musyuk masyam lagi aku lena tido..haha.. have a great day. see yaaaaa....

Allah swt did not promise that life would be easy but 
He did promise to always be beside you in every step of your life


Thursday, 5 January 2012

..page 5 of 366..


Haluuuu guys.. J

Sihat? Xsihat?pening fikir pasal final exam? Goodluck yer korang. Aku pon tengah exam jugak skang. Nasib baik la paper tidak menyusahkan. Thanks alot to all lecturers sebab banyak membantu walaupun die tahu student die nie malas.hihihi. Tak sabar nak habes exam. Nanti  boleh spend time with love at JB. Singapore? Maybe. :D semester nie xder laa teruk sangat. Everything goes smoothly. Tinggal lagi satu semester sebelum praktikal. Owhhh heaven!

Sedar tak sedar dah dekat seminggu 2012 menjengahkan? Cepat betol masa berlalu. Sedar tak sedar ramai kawan yang dah nak mendirikan masjid. Tahniah untuk korang. Moga menjadi isteri dah suami mithali. Pastu tiap-tiap hari banyak jugak laa pertanyaan bila pulak turn aku nak kawen. Alahaiii watpe nak bising2 kan? Umur baru 23# ehhh bukan 22. >< belom tahap andartu untuk dirisaukan. Haha. Kekadang rimas jugak bila ditanya. Tapi no hal laaa..kawan tanya maknanya dorang prihatin sal kite kan? J

Kalo orang tanya aku nape tak kawen lagi. Jawapan standard chartered: belom sampai seru :LOL:

Okey bye.malas nak menulis panjang-panjang. Tulis untuk exam pon tak panjang macam nie. Haha. Sayonara. 

Sunday, 1 January 2012

::quotes for you::

i keep thinking of how much i love you
how good you look when you smile
how much i love your laugh
i day dream about you off and on
replying pieces of our conversation
laughing at funny things that you said or did
I've memorized your face and the way that you stare at me
i catch myself smiling again at what i image
i know one thing for sure..for once
i don't care..i cherish every moment i have with you 


i love you in the morning
in the middle of the day
in the hours we are together
and the hours we are away.


#sayang awak#